Buffé

En värmande höst – Säljs oktober – november

  • Dovhjortstek. Långsamt bakad med äpple och rosmarin.
  • Yoghurt- & salviamarinerat kalkonbröst med rostad citron
  • Vår egenrökta lax med hjortroncrème
  • Kantarellpaj
  • Pastasallad med päron, ädelost och valnötter
  • Rostad pumpa med pumpakärnor, cidervinägersenap och ruccola
  • Ugnsrostade rotfrukter med rostad rapsdressing
  • Husets bröd med vispa smör

Pris 225 kr / person

Ljuset i vintermörkret – Säljs december – april

  • Ugnsbakad jordärtskocka -& palsternacka med cheddarost och plockat kött från sotad röding
  • Pannacotta på blomkål & citronverbena toppas med forellrom
  • Lågtemperaturstekt oxrygg med syrade vintergrönsaker
  • Fikon- & portvinsglacerad fläskfilé
  • Rostad vinterkål med matvete & brysselkål
  • Plocksallad med mango och granatäpple
  • Potatissallad med krämig krasse- & senapsdressing
  • Husets bröd med vispa smör

Pris: 225 kr / person

 Söndagsmiddag hela veckan

  • Halstrad lax med bakade tomater och haricots verts samt wermouthsås
  • Wallenbergare med sockerärta, schalottenlök och brynt smör samt rårörda lingon
  • Örtslungad potatis
  • Syrad gurka med rostade dillfrön och fänkålscrudité
  • Marinerad romansallad med prästostdressing och brödkrutonger
  • Lagrad prästost
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 210 kr / person

Kallskuren buffé

  • Kycklingfilé med mangoglace
  • Fläskfilè
  • Rökt Tjustbog
  • Potatisgratäng alt säsongens potatissallad
  • Chilicrème
  • Cidervinägersenapsdressing
  • Rostad paprika med råmarinerad blomkål, ruccola & rostade pumpakärnor
  • Melon- & örtsallad med fetaost & syrad rödlök
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 180 kr / person

Smaker från medelhavet

  • Kycklingfilé med oregano, vitlök & oliver
  • Brandade- Kräm på rökt torsk, persiljerot och örter. Serveras på croustini
  • Havets ”Paellasallad”- Saffranskokt pärlcous cous, sockerärtor, grillad paprika, örtrostad lax, räkor och en citronaioli
  • Lufttorkad chorizo
  • Rostad sötpotatis med harissa & sesamfrön
  • Tabbouleh med gurka, tomat, mynta, persilja & bulgur
  • Balsamicomarinerad hårdost med ruccola & haricots verts
  • Tzatsiki, hummus, vispat smör & husets bröd

Pris: 235 kr / person

Med kärlek till Italien

  • Italiensk chark – Salami Milano & prosciutto
  • Vitello tonnato
  • Carpaccio på kallrökt lax med pestocréme samt citronmarinerad cocktailtomat
  • Tortellini”Carbonara” med knaperstekt bacon, lagrad hårdost & bakad äggula
  • Mozzarellaost med sotad chilli, ruccola, rostade pinjenötter, olivolja & flingsalt
  • Paprika- och brödsallad med rostad tomat och hyvlad parmesan
  • Frittata med grillade grönsaker
  • Vitlöksmarinerade oliver
  • Focaccia  med tapenade & vispat smör

Pris: 250kr / person

Vårt nordiska arv

  • Prästostpaj på ost från Falköping med forellrom, crème fraiche & rödlök
  • Bakad laxfilé med friterad kapris, äggulecrème, gräslök, riven pepparrot
  • Skagenbakelse på kavringsbotten
  • Äppelrökt fläsksida från rapsgris med svensk ”Remouladsås” på äpple & rotselleri
  • Sallad med picklad färgad morot, blomkål & persilja
  • Smörbakad kål med citron- & honung samt hyvlad almnäsost
  • Potatissallad med säsongens grönsaker och örter
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 235 kr / person

Det lilla x-tra

  • Sked med Blomkålspuré, vänerlöjrom, rödlök & dill
  • Mousseline på vänergös med aquavitcrème
  • Lax- och kräftkakor med dillfrö, fänkål gräslök serveras med en brynt smörhollandaise
  • Terrin på askad purjolök, potatis- & almnäs tegel med syrad äggröra
  • Örtglacerade rötter med torkad tomat, rökt sik från Hjo samt en dressing på citron- & honung
  • Lammrostbiff på gräddkokt jordärtskocka med smörstekt svamp och riven lagrad hårdost
  • Dillbakad kalvrygg med brynt lökdressing, kallpressad rapsolja, friterad lök & plockad dill
  • Saltbakad potatis marinerad med en körvelpesto
  • Husets bröd med örtfärskost & vispat smör

Pris: 325 kr / person (minsta antal 40p på denna meny)

 

Desserter

  • Bakad chokladkräm, rostad kakao, ”honey crunch”, hallon & kolapannacotta 70:-
  • Rostad mandelkaka, med blåbär, mandelmjölk och inkokt päron 65:-
  • ”Brulée” på vit choklad & getost med bränd vit choklad samt dressing & marmelad på havtorn 70:-
  • Citrustarte med färska bär & vispad vaniljmascarpone 65:-

Minsta antal vid beställning är 20 personer. Är ni färre, ring oss gärna för att se vad vi kan erbjuda.

Vill du komma i kontakt med oss på MattiasMat? Använd detta formulär

Lämna namn och adressuppgifter så återkommer vi till dig så snart vi kan.