Buffér
Mattiasmat Klassikern
- Limemarinerad kyckling med spetskål, friterad lök, koriander, sesam & sojamajjo
- Ciderinkokt lax med dressing på forellrom & gräslök
- Tortellini med grön ärtpesto & lagrad hårdost
- Paj med rostad tomat & mozzarella
- Bladsallad med dijonsenapsdressing & rostade pumpakärnor
- Kökets bröd
- Vispat smör
239:-/person
Köksmästarn’s
- Fläskfilé glacerad med sherryvinäger (varm)
- Kallslagen örtbearnaise
- Sojagrillad flankstek med rostad majs & ”Crispy chili oil”
- ”Shrimp Cakes” Friterad skaldjursbiffar med limeaioli
- Blomkålspannacotta toppad med belugalinser, körvel & tryffelolja
- Ugnsbakad potatis med gremolata och riven lagrad ost (varm)
- Råhyvlad blomkål med rostad paprika & fetaost
- Kökets bröd
- Vispat smör & smaksatt färskost
319:-/person
Kallskuret
- Alspånsrökt karré med ört- & senapsmarinerad kål
- Varmrökt kycklingbröst med rostad svampkräm
- Spansk salami med marinerade oliver
- Bladsallad med rostade frön och dijonvinaigrette
- Tomatasllad med saltbakad gulbeta & mozzarella
- Kökets potatisgratäng
- Kökets bröd
- Vispat smör
229:-/person
”Inspiration Asien”
- Bakat kycklingbröst ”L’Orange” med apelsinglace
- Rostbiff marinerad med sesam- och honungsglace och rostade sesamfrön
- Tartar på kallrökt lax, gurka, sojamajjo och picklad chilli
- Äggnudlar med misodressing, sticklök och friterad lök
- Sotad broccolli med chilli och sojamajjo
- Zucchinipannkaka
- Marinerad papaya ”Som Tam” med vitkål och rostad pumpa
- Kökets bröd
- Vispat smör
299:-/person
”Inspiration Italien”
- Carpaccio på brynt nötrulle med dressing på sardeller och örter
- Italiensk chark – Salami Milano & prosciutto
- Fläskfile med tonnatsås & friterad kapris
- Marinerade oliver med citron och timjan
- Tortellini ”Carbonara” med knaperstekt bacon, lagrad hårdost & bakad äggula
- Mozzarellaost med sotad chilli, ruccola, rostade pinjenötter, olivolja & flingsalt
- Rostade tomater med kapris och hyvlad parmesan
- Potatis med dressing på rostad aubergin, paprika, lök och olivolja
- Focaccia med tapenade & vispat smör
309:-/person
Den gröna buffén
- ”Carpaccio” på helbakad rotselleri med kaprisvinaigrette & örtsyrad kål
- Fritata på potatis, färskost & lagrad hårdost serveras med lökmarmelad
- Lins- & morotsbiffar med persilja, citron & ingefära
- Curryyoghurt
- Bakad tomat ”Provencale” med soyabönor & babyspenat
- Tortellini med dillpesto, plockad dill & rostade pumpakärnor
- Svensk gazpacho med kallpressad rapsolja
- Matig muffin med tomat- & fetaost
- Hummus
299:-/person
”En skön start på året” – serveras Jan-Mars
- Rådjursbiffar med bakade lökar(Varm)
- Gräddbrässerad jordärtskocka med dragon & lagrad hårdost (varm)
- Liten sillmacka med matjessill & äggkräm
- Sirapsstekt vitkål med rostad kikärta och brynt smör- & sojavinaigrette
- ”Carpaccio” på saltbakad rotselleri med citron, gurka & rapsolja
- Matvete med rostade betor, bladspenat & körvelmajjo
- Kökets bröd
- Vispat smör
279:-/person
”Våren är här” – serveras April-Juni
- Bakad nötrulle ”Carpacccio” med svensk pesto
- Kryddiga kycklingfärsspett med honungsglace & sotad lime
- Fetaostyoghurt
- Tartar av lax med gurka, yuzumajonnäs, sojapärlor & krasse
- Sparris, ägg och färskpotatis med färska örter
- Helrostad morot med dill, rucola & torkad ost
- Kökets bröd
- Vispat smör
279:-/person
”Sommartider” – serveras Juli-Sept
- Fläskfile med dillmarinerade sommarprimörer
- Cheesecake på potatis och kryddost med krondillsmarinerade kräftstjärtar
- Mozzarella med variation på tomat & basilikaemulsion
- Trädgårdssallad med crudité på rädisa & beta
- Friterad tofu med het majonnäs och syrlig kål
- Äppelgazpaco med citron och blomkålsgrädde med laxrom
- Kökets bröd
- Vispat smör
279:-/person
”Varmt & Mustigt” – serveras Okt-Dec
- Krämig jordärtskockssoppa (Varm)
- Nattbakad kalvstek med kantareller & bakad lök (Varm)
- Sotad spetskål med citron & rökt fläsksida (Varm)
- Kummin- & äppelinkokt lax med pepparrotskräm
- Rotfrukter i senapsmajonnäs med persilja & syrad lök
- Hårdost, ädelost, marmelad & knäcke
- Kökets bröd
- Vispat smör
279:-/person
Minsta antal vid beställning är 20 personer.
Är ni färre, ring oss gärna för att se vad vi kan erbjuda.