Buffér

– Finns för beställning året om –

Mattiasmat  Klassikern

  • Grillad kyckling ”Rattatouille” med rostade grönsaker & krispig chorizo
  • Sotad lax med karamelliserat äpple & ingefärsmajjo
  • Marinerad potatis med 2-timmarslök, tryffeldressing & lagrad hårdost
  • Paj med mjukbakad purjo & lagrad hårdost
  • Bladsallad med crudité,  citrusdressing & rostade sesamfrön
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

225:-/person

Köksmästarn’s

  • Pressad fläsksida med äpple & ingefära (varm)
  • Kryddgrillad ryggbiff med ”Chimmi churri”
  • Rimmad torsk med ”hollandaise” smaksatt med gräslök och forellrom
  • ”Skagen” Räkor marinerade i hummermajjo, rostad lökdressing, riven pepparrot & surdegskrutong
  • Terrin på potatis, färskost och brynt smör toppad med lättsyrad äggröra
  • Gnocchi med brynt salviasmör (varm)
  • Torkad tomat med vita bönor, bladsallad samt citron- & vaniljolja
  • Kökets bröd
  • Vispat smör & smaksatt färskost

 295:-/person

 

Kallskuret

  • Pastrami på kotlett glacerad med äpple & fänkål
  • Örtmarinerad kycklingfilé med citron –och svartpepparaioli
  • Salami
  • Bladsallad med rostade frön och dijonvinaigrette
  • Råmarinerade rotfrukter med örtpesto
  • Kökets potatisgratäng
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 210:-/person

 

”Inspiration Asien”

  • Bakat kycklingbröst ”L’Orange” med apelsinglace
  • Rostbiff marinerad med sesam- och honungsglace och rostade sesamfrön
  • Tartar på kallrökt lax, gurka, sojamajjo och picklad chilli
  • Äggnudlar med misodressing, sticklök och friterad lök
  • Sotad broccolli med chilli och sojamajjo
  • Zucchinipannkaka
  • Marinerad papaya ”Som Tam” med vitkål och rostad pumpa
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 275:-/person

”Inspiration Italien”

  • Carpaccio på brynt nötrulle med dressing på sardeller och örter
  • Italiensk chark – Salami Milano & prosciutto
  • Fläskfile med tonnatsås & friterad kapris
  • Marinerade oliver med citron och timjan
  • Tortellini ”Carbonara” med knaperstekt bacon, lagrad hårdost & bakad äggula
  • Mozzarellaost med sotad chilli, ruccola, rostade pinjenötter, olivolja & flingsalt
  • Rostade tomater med kapris och hyvlad parmesan
  • Potatis med dressing på rostad aubergin, paprika, lök och olivolja
  • Focaccia med tapenade & vispat smör

 275:-/person

 

Den gröna buffén

  • ”Carpaccio” på helbakad rotselleri med kaprisvinaigrette & örtsyrad kål
  • Fritata på potatis, färskost & lagrad hårdost serveras med lökmarmelad
  • Lins- & morotsbiffar med persilja, citron & ingefära
  • Curryyoghurt
  • Bakad tomat ”Provencale” med soyabönor & babyspenat
  • Tortellini med dillpesto, plockad dill & rostade pumpakärnor
  • Svensk gazpacho med kallpressad rapsolja
  • Matig muffin med tomat- & fetaost
  • Hummus

 275:-/person

 

”En skön start på året” serveras Jan-Mars

  • Rådjursbiffar med bakade lökar(Varm)
  • Gräddbrässerad jordärtskocka med dragon & lagrad hårdost (varm)
  • Liten sillmacka med matjessill & äggkräm
  • Sirapsstekt vitkål med rostad kikärta och brynt smör- & sojavinaigrette
  • ”Carpaccio” på saltbakad rotselleri med citron, gurka & rapsolja
  • Matvete med rostade betor, bladspenat & körvelmajjo
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 245:-/person

 

”Våren är här” serveras April-Juni

  • Bakad nötrulle ”Carpacccio” med svensk pesto
  • Kryddiga kycklingfärsspett med honungsglace & sotad lime
  • Fetaostyoghurt
  • Tartar av lax med gurka, yuzumajonnäs, sojapärlor & krasse
  • Sparris, ägg och färskpotatis med färska örter
  • Helrostad morot med dill, rucola & torkad ost
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 245:-/person

 

”Sommartider” serveras Juli-Sept

  • Fläskfile med dillmarinerade sommarprimörer
  • Cheesecake på potatis och kryddost med krondillsmarinerade kräftstjärtar
  • Mozzarella med variation på tomat & basilikaemulsion
  • Trädgårdssallad med crudité på rädisa & beta
  • Friterad tofu med het majonnäs och syrlig kål
  • Äppelgazpaco med citron och blomkålsgrädde med laxrom
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 245:-/person

 

”Varmt & Mustigt” serveras Okt-Dec

  • Krämig jordärtskockssoppa (Varm)
  • Nattbakad kalvstek med kantareller & bakad lök (Varm)
  • Sotad spetskål med citron & rökt fläsksida (Varm)
  • Kummin- & äppelinkokt lax med pepparrotskräm
  • Rotfrukter i senapsmajonnäs med persilja & syrad lök
  • Hårdost, ädelost, marmelad & knäcke
  • Kökets bröd
  • Vispat smör

 245:-/person

 

 

Minsta antal vid beställning är 20 personer. Är ni färre, ring oss gärna för att se vad vi kan erbjuda.

Klicka här för att läsa mer om våra bokningsrutiner.

Vill du komma i kontakt med oss på MattiasMat? Använd detta formulär

Lämna namn och adressuppgifter så återkommer vi till dig så snart vi kan.