Buffé

Söndagsmiddag hela veckan

  • Rimmad bakad laxfilé ( serveras varm)
  • Skagenröra
  • Gårdskycklingbröst med karamelliserat äpple & lök (serveras varm)
  • Cidersås ( serveras varm)
  • ”Hasselbackspotatis” toppad med lagrad ost ( serveras varm)
  • Bakade betor med picklade senapsfrön, rapsolja och citron
  • Marinerad romansallad med örtdressing och brödkrutonger
  • Lagrad hårdost
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 195 kr / person

Kallskuren buffé

  • Pepparstekt flankstek med rostad lök
  • Örtmarinerad fläskfilé
  • Rökt kalkon med picco de gallo
  • Potatisgratäng alt säsongens potatissallad
  • Citron -& svarpepparaioli
  • Ört -& dijonsenapsvinaigrettte
  • Sallad på rostad tomat, syrad lök och smörbönor
  • Råhyvlad broccolli med lagrad hårdost och ruccolla
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 185 kr / person

Den gröna buffén

  • ”Carpaccio” på helbakad rotselleri med kaprisvinaigrette och syrad kål
  • Terrin på potatis-, färskost och brynt smör toppad med syrad äggröra
  • Gräddbrässerad jordärtskocka med dragon och parmesanost
  • Babyspenat, linser och smulad getost
  • Tortellini med dillpesto, plockad dill och rostade pumpakärnor
  • Svensk gazpacho med kallpressad rapsolja
  • Ruccola, haricots verts & örtolja
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 225 kr / person

Med kärlek till Italien

  • Italiensk chark – Salami Milano & prosciutto
  • Carpaccio på brynt oxrygg med dressing på sardeller och örter
  • Porchetta på fläsksida fylld med örter (serveras varm)
  • Canelloni fylld med färskost, portabello och spenat (serveras varm)
  • Mozzarellaost med sotad chilli, ruccola, rostade pinjenötter, olivolja & flingsalt
  • Rostade tomater med kapris och hyvlad parmesan
  • Potatis med dressing på rostad aubergin, paprika, lök och olivolja
  • Vitlöksmarinerade oliver
  • Focaccia med tapenade & vispat smör

Pris: 265kr / person

Vårt nordiska arv

  • Prästostpaj på ost från Falköping med forellrom, crème fraiche & rödlök
  • Marinerad potatis, rökt makrill, syrad lök, dill och riven pepparrot
  • ”Skagenröra” på räkor, äpple, dillfrö & hummermajjo
  • ”Smörrebröd” Rågbröd, kryddbakad rostbiff, lök dressing & picklade grönsaker
  • Honungsbakade betor med babyspenat
  • Bakad knippmorot med blader och riven wrångebäcksost
  • Kycklingballotine med svensk pesto
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 240 kr / person

Det lilla x-tra

  • Sked med Blomkålspuré, vänerlöjrom, rödlök & dill
  • Mousseline på vänergös med aquavitcrème
  • Lax- och kräftkakor med dillfrö, fänkål gräslök serveras med en brynt smörhollandaise
  • Terrin på askad purjolök, potatis- & almnäs tegel med syrad äggröra
  • Örtglacerade rötter med torkad tomat, rökt sik från Hjo samt en dressing på citron- & honung
  • Lammrostbiff på gräddkokt jordärtskocka med smörstekt svamp och riven lagrad hårdost
  • Dillbakad kalvrygg med brynt lökdressing, kallpressad rapsolja, friterad lök & plockad dill
  • Saltbakad potatis marinerad med en körvelpest
  • Husets bröd med örtfärskost & vispat smör

Pris: 325 kr / person ( Minsta antal 40p )

Sommarens sista andetag.  Säljs augusti-september

  • Citron- & honungsbakad laxsida med dillaioli
  • Grillad fläskfilé med päron & ädelost
  • Kantarellpaj
  • Getost- & pepparrotscheesecake
  • Marinerad potatis ”Gremolata” med persilja, citron & vitlök samt babyspenat
  • Sallad på marinerade, rökta och bakade tomater 
  • Smörbakad svensk kål med citron- & honung
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 225:- / person

En värmande höst. Säljs oktober – nov

  • Viltfärsbiffar med lingon- och rosmarinchutney (serveras varm)
  • Apelsinbakat kalkonbröst (serveras varm)
  • Portvinssky (serveras varm)
  • ”Gubbröra” på marinerad potatis, krossat ägg, matjessill och syrad lök
  • Romansallad med cidervinägersenap
  • Rostad pumpa med pumpakärnor, kallpressad rapsolja och ruccola
  • Ugnsrostade rotfrukter med rostad rapsdressing ( serveras varm )
  • Husets bröd med vispat smör

Pris: 225:- / person

Ljuset i vintermörkret. Säljs december- april

  • Nattbakad kalvhögrev med svamp, smålök & rödvin (serveras varm
  • Fikon- & portvinsglacerad fläskfilé (serveras varm)
  • Kalvsky (serveras varm)
  • Jordärtskockscrème med jordärtskockschips, löjrom och plockade örtskott
  • Kryddkokt matvete med torkade tranbär, rostad palsternacka & pumpakärnor
  • Grönkålssallad ”ceasar” med granatäpple & rödlök
  • Rotfruktsgratäng (serveras varm)
  • Husets bröd med vispat smör

Pris 225:- / person

Desserter

  • Bakad chokladkräm, rostad kakao, ”honey crunch”, hallon & kolapannacotta 70:-/pers
  • Eldat äpple med blåbär, stekt kardemummakaka, brynt smörkräm, mandelmjölk och äppelkaramell 75:-/pers
  • Pannacotta på vit choklad, sesamfrön och värsåsyoghurt med sesamkrisp samt pumpa -& citronkräm 70:-/pers
  • Citrustarte med färska bär & vispad vaniljmascarpone 65:-/pers
  • Jordgubbsmousse med fläder och bränd vit choklad 65:-/pers
  • Klassisk Tiramisu 70:- /pers

Vi tar självklart hänsyn till just dina önskemål om meny om du inte hittar något som passar perfekt bland våra menyförslag här.
Minsta antal vid beställning är 20 personer. Är ni färre, ring oss gärna för att se vad vi kan erbjuda.

Klicka här för att läsa mer om våra bokningsrutiner.

Vill du komma i kontakt med oss på MattiasMat? Använd detta formulär

Lämna namn och adressuppgifter så återkommer vi till dig så snart vi kan.